Prima paginăTop 7 recomandari cazare Sighisoara in 2024
Top 7 recomandari cazare Sighisoara in 2024
Ador Sighisoara! Mi se pare un oras care te binedispune, colorat si plin de viata. L-am vizitat de atatea ori cand eram prin Transilvania, fie in trecere spre o alta destinatie, fie fiind cazata in oras sau in imprejurimi.
Pana acum m-am cazat fix in cetate, la 5 minute de mers pe jos de cetate si la vreo 20 minute de condus masina, intr-un sat sasesc. Asa ca zic ca sunt in masura sa va dau cateva recomandari cazare Sighisoara. Dar sa luam pe rand fiecare varianta cu plusurile si minusurile ei.
Cazare in cetatea Sighisoara. Da, fix in cetate! Daca nu stiati cetatea Sighisoarei este cea mai mare cetate medievala din Europa locuita fara intrerupere si face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Si da, te poti caza in una din casutele colorate pe care le fotografiaza ziua intreaga turisti din toate colturile lumii. Multe din ele sunt transformate in pensiuni unde ai parte de tot confortul zilelor noastre si poti simti pulsul cetatii. Iesi din pensiune si hop, esti la terasa. Poti sta pana tarziu la restaurant, in cateva minute esti inapoi la cazare.
Singurul dezavantaj este ca va trebui sa iti lasi masina in parcarea mare de la baza cetatii, accesul auto si locurile de parcare fiind foarte limitate in cetate. Daca vrei sa petreci 2 zile doar descoperind orasul, cazarea in cetatea Sighisoara e ceea ce iti trebuie. Si ai destule variante din care sa alegi cazare pentru toate gusturile si buzunarele. In plus sunt atatea obiective turistice si locuri de vizitat in Sighisoara, incat o sa te feliciti ca ai luat cazare in cetate.
Daca nu vrei sa iti lasi masina la baza cetatii, exista cateva hoteluri care au si parcare proprie. Noi ne-am cazat la Mercure Sighisoara si aveam cazarea la cateva minute de mers pe jos de cetate. Hotelul are camerele mari decorate in stil medieval, parca ar continua povestea cetatii. Am luat cazarea cu mic dejun, dar exista destule variante in apropiere unde sa puteti savura o cafea, o omleta si un langos cu branza la prima ora. Pentru restul meselor va recomand sa incercati restaurantele si terasele din cetate. Sunt atat de pitoresti si gasiti atatea feluri traditionale transilvanene, ca zau, ar fi pacat sa mancati doar intr-un loc.
A treia varianta pentru cand vrem un loc cu gradina in care sa ne relaxam dupa atata hoinareala in Sighisoara, dar mai ales in imprejurimile ei, este cazarea intr-un sat din apropierea Sighisoarei. Exista foarte multe sate sasesti, extrem de pitoresti, precum Saschiz, Crit, Mesendorf in care te poti relaxa cateva zile de concediu. Mai toate au o biserica fortificata pe care o poti vizita, dar in zona ai foarte multe locuri de vizitat imprejurul Sighisoarei. Fie ca te plimbi cu bicicleta pe Via Transivanica sau pe colinele Transilvaniei, fie faci o drumetie, sigur nu te plictisesti.