Cand se deschide Transfagarasan 2022?

Afla cand se deschide Transfagarasanul in 2022 si organizeaza-ti singur o vacanta de neuitat pe cel mai frumos drum din lume, aflat chiar la noi in Romania. Nu am zis-o eu, ci Jeremy Clarkson de la Top Gear, detronand astfel pasul Stelvio din Italia.

Cand se deschide Transfagarasan 2022

Transfagarasanul sau DN7C este al doilea cel mai inalt drum asfaltat din Romania dupa Transalpina, ajungand la o altitudine de 2.042 de metri .
Transfagarasanul incepe in apropierea satului Bascov, langa Pitesti, si se intinde pe 90 de kilometri pana aproape de Sibiu. 

Te-ar putea interesa si Cat dureaza drumul pe Transfagarasan

Transfagarasanul a fost construit intre 1970 si 1974, in timpul lui Nicolae Ceausescu, ca raspuns la invazia Cehoslovaciei din 1968 de catre URSS. Ceausescu dorea sa asigure un acces militar rapid peste munți in cazul unei invazii sovietice.

Transfagarasanul are mai multe tuneluri (in total 5) si viaducte decat orice alt drum din Romania. Aproape de cel mai inalt punct, la Lacul Balea, drumul trece prin Tunelul Balea, cel mai lung tunel rutier din Romania cu 884 m.

De-a lungul portiunii de sud a drumului, langa satul Arefu, se afla Castelul Poenari. Castelul a fost resedința lui Vlad Tepes, inspiratia pentru Contele Dracula al lui Bram Stoker.

Ca sa nu ratezi nicio atractie turistica, citeste lista cu obiectivele turistice pe Transfagarasan aici. Ar fi pacat sa nu le vezi pe toate!

Transfagarasan 2022

Dar sa revenim la intrebarea noastra: Cand se deschide Transfagarasan 2022? Transfagarasanul se va deschide integral la inceputul lunii iulie 2022, cand nu va mai exista pericolul producerii avalanselor. Nu uita ca drumul ajunge la altitudinea de 2042 metri la Bâlea Lac, iar aici zapada se topeste mai greu.

Daca vrei te bucuri la maxim de Transfagarasan 2022, stai mai multe zile aici. Poti face multe trasee in zona  asa ca citeste si unde sa te cazezi pe Transfagarasan astfel incat sa ai o vacanta de vis!

Comentariile sunt închise.