Statuia Inima lui Isus din Romania – un obiectiv turistic interesant

Am fost de multe ori la Sighisoara si la Praid, dar habar n-aveam ca in zona se afla cea mai mare statuie a lui Isus din Europa de Est. Chiar in Romania, in judetul Harghita, avem o statuie asemanatoare cu cea din Brazilia, de la Rio de Janeiro. Doar ca a noastra, pe numele ei Statuia Inima lui Isus este un pic mai mica. Are 22 metri inaltime comparativ cu cei 30 de metri ai celebrei statui braziliene.

Inima lui Isus statuia din Romania Harghita

Am aflat cu totul intamplator de acest obiectiv turistic unic in Romania de la un prieten care o vizitase de curand si fusese impresionat de maretia ei. Asa ca la urmatorul drum spre Sighisoara am vizitat-o si noi. 

Unde se afla Statuia Inima lui Isus?
Statuia lui Iisus din judetul Harghita, Romania se afla:  

  • la 15 km distanta de Odorheiu Secuiesc,

  • la 24 km de Corund,

  • la 35 km de Praid,

  • la 45 km de Sovata,

  • la 48 km de Sighisoara.

Daca va aflati prin zonele de mai sus, va sfatuiesc sa nu o ratati. Noi am mers la ea cand ne-am cazat la Sighisoara, in Cetate. Am stat 3 zile aici si am avut destule obiective turistice de vizitat langa Sighisoara pe o raza de 50 km ca sa nu ne plictisim deloc.

Cum se ajunge la Statuia lui Isus din Harghita?

Am introdus pe Waze Statuia lui Isus din Romania si am ales Foisorul Inima lui Iisus (in Ro) sau Heart of Jesus Statue daca aveti setat GPS in engleza. La fel o gasiti si pe Google Maps. 

Am urmat instructiunile de pe Waze si cand ne-am apropiat de la vreo 5 km de ea au aparut si cateva indicatoare la sosea (in satele Bisericani si Lupeni). De pe asfaltul din comuna Bisericani, veti urma un drum de tara. Era surprinzator foarte bun, desi plouase cu 2 zile in urma. O sa vedeti in zare Statuia Inima lui Iisus din ce in ce mai mare pe masura ce va veti apropia de ea.

Drumul va duce pana in spatele statuii unde puteti parca. Luati in calcul ca daca ploua mult e posibil sa apara sleauri si drumul sa fie putin mai greoi in ultima parte. Daca e frumos, ajungeti cu orice fel de masina (nu e neaparat 4X4) pana la ea, desi poate ar fi bine sa faceti ca noi. Cum am facut? Cititi mai jos…

 Cand GPS-ul masinii ne-a indicat ca mai avem cam 1 km pana la statuie si urma sa intram intr-o padure galbena ca mierea intr-o superba zi de toamna, ne-am hotarat sa facem o drumetie. Am lasat masina la intrarea in padure si am luat-o pe jos. A fost minunat! Daca va luati si cateva sandvisuri cu voi, gasiti locuri superbe unde sa faceti un picnic in mijlocul naturii. E locul perfect pentru o drumetie usoara. Ba chiar ne-am intersectat si cu traseul via Transilvanica.

Dupa vreo ora de plimbare lejera cu copiii (altfel dureaza aproximativ jumatate de ora), am ajuns pe dealul Gordon unde trona impunatoare statuia lui Isus. Este facuta din otel si nu din beton ca cea braziliana. In interiorul structurii de fier se afla o scara in spirala care duce pana in varf.  Practic veti scoate capul afara prin capul statuii de unde veti putea admira intreaga zona. Nu e greu de urcat pana sus, dar atentie la scari caci sunt putin alunecoase, asa ca luati-va niste trackeri in picioare (nu papuci, pantofi, sandale). La fel cand ajungeti in varf, locul pe unde scoateti capul e mai stramt asa ca lasati-va rucsacul in masina sau la prieteni la baza statuii.

Brazilia e departe cu a ei faimoasa statuie a lui Isus Cristo Redentor. Asa ca pana ajungeti la Rio, nu mai bine dati o fuga s-o vedeti pe cea din Romania?  E gratis, nu are program fix de functionare (e deschisa non- stop) si aveti si bonus o drumetie pe cinste pentru doritori!

Comentariile sunt închise.