Top 30 locuri de vizitat in Brasov: Obiective turistice musai de vazut

Hai sa vedem ce e de vizitat in Brasov si in imprejurimi!

Daca ai doar cateva ore la dispozitie, plimba-te prin Centrul Vechi al Brasovului. Aseaza-te la o terasa din Piata Sfatului, fa o tura de shopping prin magazinele cu suveniruri de pe strada principala. Daca ai chef si de vizitat, poti sa vezi Biserica Neagra si Catedrala Ortodoxa, ambele aflate in Centrul Istoric.
obiective turistice brasov
Daca aveti mai mult timp de petrecut in Brasov si chef de mers pe jos, puteti face un tur prin care sa descoperiti Cetatea Veche a Brasovului. Tot ce va trebuie sunt niste incaltari comode si un telefon mobil cu Google Maps pe care sa introduceti urmatorul traseu cu locuri de vizitat in Brasov:

Piata Sfatului → Biserica Neagra → Strada Sforii → Poarta Schei → Poarta Ecaterina → Aleea Dupa Ziduri → Turnul Alb → Turnul Negru → Bastionul Graft → Bastionul Postavarilor → Turnul Pulberii → Turnul Vanatorilor → Bastionul Funarilor → Turnul Artelor → Bastionul Tesătorilor

Toate aceste obiective turistice din Brasov au panouri cu explicatii ca sa aflati cate despre istoria fiecaruia. 

Daca nu ati obosit, puteti merge sa admirati panorama orasului Brasov vazuta de pe Tampa. In functie de cate puteri mai aveti puteti merge cu telecabina sau pe jos. Sau sa combinati: urcati cu telecabina si coborati pe jos.

Acum hai sa vedem care sunt obiectivele turistice si din imprejurimile Brasovului.

De neratat este vestitul Castel Bran din judetul Brasov sau castelul Dracula, cum il stiu strainii. Nu uitati sa vizitati si  Muzeul Satului din Bran aflat in curtea castelului.obiective turistice judetul brasov

Biserici fortificate in judetul Brasov: Harman, Sinpetru, Prejmer. Sunt perfecte de vizitat intr-o zi insorita. Daca sunteti mai aventurosi si cu chef de senzatii tari, va puteti in turnurile vechi, iar daca va prinde si ora fixa cand bate clopotul, sigur nu veti uita aceasta experienta.

Cetati de vizitat in judetul Brasov:  Rupea, Feldioara, Rasnov, Fagaras. Toate sunt cetati fortificate si la Cetatea Fagarasului puteti asista si la schimbarea Garzii, daca va nimeriti la ora pranzului.

locuri de vizitat in judetul Brasov

Manastiri de vizitat in judetul Brasov: Manastirea Rupestra Sinca Veche (cunoscuta si drept Templul Dorintelor de la Sinca Veche) si Manastirea Sambata sunt cele mai cunoscute.

Pesteri de vizitat in judetul Brasov: Pestera Dambovicioara si Pestera Valea Cetatii sunt cele mai cunoscute.

Daca sunteti amatori de drumetii, zic sa incercati cateva trasee pe munte langa Brasov. Babele, Sfinx-ul, Canionul 7 scari, Prapastiile Zarnestiului, Transbucegii sunt doar cateva locuri petrecut timp in mijlocul naturii.

Daca vreti sa vedeti vulcanul stins de la Racos, nu uitati sa vizitati Coloanele de Bazalt aflate in acelasi loc.

Locuri de vizitat in judetul Brasov pentru copii: Aqua Park Brasov, Dino Parc Rasnov, Rezervatia Valea Zimbrilor din Vama Buzaului, Rezervatia Ursi de la Zarnesti sunt doar cateva sugestii pentru familiile cu copii. De asemenea, sunt multe locuri de cazare cu piscina si loc de joaca daca sunteti in cautarea unei vacante la Brasov. Iar daca o luati catre Sibiu, o sa vedeti cat de multe locuri puteti vizita intre Brasov si Sibiu.

Alte locuri frumoase de vizitat in judetul Brasov sunt:

  • Poiana Brasov

  • Poiana Marului

  • Predeal, Busteni, Sinaia

  • Fundata

  • Cheia

  • Moeciu

  • satul Viscri

  • satele sasesti din Transilvania

Comentariile sunt închise.