Cazare Sovata cu mic dejun inclus

La Sovata am ajuns din intamplare. De fapt, cautam o cazare la Praid in apropierea salinei de sare. Doctorul ii recomandase fetitei mele sa faca o cura de 1 ora pe zi cu aerul sarat din salina. Cum urma vacanta scolara de primavara, ne-am orientat catre Praid. Ca noi, probabil si alti parinti, caci nu reuseam sa mai gasesc nimic pe placul nostru. Asa ca am extins aria de cautari si am gasit la Sovata cazare cu mic dejun inclus in super conditii pe placul tuturor: si gradina, si loc de joaca si curatenie. Perfect pentru 5 zile de vacanta. Dimineata plecam la salina si apoi, fie vizitam Sovata, fie plecam mai departe catre Corund, Sighisoara sau Saschiz. Ideea e ca aveai ce face in zona si nu te plictiseai.

Sovata m-a surprins. E intr-o zona de munte minunata cu mult aer curat. Sunt multe hoteluri mari, care par a fi modernizate de curand, cu piscine si tratamente spa. Probabil in cativa ani ne  intoarcem aici la tratament precum mergeau bunicii nostri la bai.

In statiune este un lac cu apa sarata vestit in toata lumea. Se numeste Lacul Ursu si este singurul lac helio-termal din Europa. Acest lac se mai numeste si Marea Moarta a Europei deoarece concentratia de sare din el se apropie de acesteia. Se spune ca are efecte benefice pentru afectiunile ginecologice , statiunii spunadu-i-se si Sovata, unde-i fericită fata. In plus se spune ca apa de aici calmeaza durerile si relaxeaza muschii.

Pe langa tratamente sau pur si simplu rasfat in apa sarata, din Sovata poti face o plimbare cu mocanita. Traseul dureaza 2 ore dus-intors si te duce prin locuri de o frumusete rara. La capatul liniei, la Campul Cetatii, la sfarsitul lunii septembrie are loc parada baloanelor cu aer cald care atrage turisti din lumea intreaga.

Din Sovata poti da o fuga la Corund sa iti clatesti ochii cu ceramica specifica locului si sa cumperi souveniruri traditionale pentru cei de acasa. Clar ai de unde alege!

Sau poti ajunge la Sighisoara sa te plimbi in cea mai mare cetate medievala din Europa inca locuita. Sau la Saschiz sa te urci in turnul cetatii sau sa participi la Sarbatoarea Rubarbarului!  Sau la Praid, pe langa salina, poti vizita Casa Fluturilor – de mare success daca ai copii.cazare sovata cu mic dejun inclus

Oricum ar fi,  rezerva o cazare Sovata cu mic dejun inclus ca sa incepi ziua relaxat fara spalat de vase si nervi.  Gasesti multe variante de la hotelurile mari Ensana – adevarate centre spa pana la vile sau mici resorturi. Mai toate au piscine sau centre de relaxare pentru un rasfat total. Asa ca ce mai astepti?

 

Comentariile sunt închise.