Ce se poate vizita intre Sibiu si Brasov?

De fiecare data cand petreceam un weekend la Sibiu, parca nu ne venea sa plecam direct acasa la 12 dupa ce faceam check-out-ul de la hotel. Asa ca am descoperit o gramada de locuri minunate in drumul catre casa astfel incat sa prelungim minivacantele.

harta_ce_se_poate_vizita_intre_sibiu_si_brasov

In Avrig opreste-te pentru o vizita la Palatul Brukenthal. De fapt, pentru o plimbare prin gradinile sale si limonada la terasa restaurantului.

Nu rata Castelul Valea Zanelor din Porumbacu de Sus. Zici ca te intorci in lumea piticilor! Poate dai chiar si de Alba ca Zapada! Poti petrece cateva ore relaxante in natura, pe marginea paraului savurand o inghetata.

Ce se poate vizita intre Sibiu si Brasov

Un alt loc in care te poti plimba printr-o gradina mare si  unde poti si manca este Abatia Cisterciana de la Carta. Pe langa vizitarea unei manastiri vechi cisterciene, va puteti bucura de cateva minute in natura si savura mancaruri din peste.Ce poti vizita intre Sibiu si Brasov

Urmatoarea oprire este la Sambata, mai precis cea de Sus (caci exista si cea de Jos). Aici poti vizita Manastirea Sambata de Sus si Castelul Brancovenesc. De la manastire cea mai frumoasa ie cusuta manual, la care a lucrat o doamna 3 luni de iarna. La 1 km de manastire se afla Aventura Park Dragus, asa ca daca aveti copii, dati o fuga. Puteti face trasee prin copaci, escalada, paintball – sigur o sa pice lati cand ajungeti acasa.

In Fagaras, vizitati Cetatea Fagarasului. Daca va nimeriti la ora pranzului, o sa prindeti si schimbarea garzii si o sa aveti parte un spectacol wow.

La Mandra, puteti vizita Muzeul de Pânze şi Poveşti si afla povestea Suveicii Mamei Ruta in jurul lumii. Daca sunteti pasionati de motivele traditionale romanesti, e musai sa opriti.

Ultima oprire pe drum sunt  Moara cu Apă de la Ohaba si  Mănăstirea Rupestră Șinca Veche. Aceasta manastire e una sapata in pamant, diferita de restul manastirilor vazute pana acum.

Ca sa le savurarati cu adevarat, faceti doar 1 sau 2 opriri pe drumul dintre Sibiu si Brasov. Sigur o sa repetati traseul acesta si cu alta ocazie!

Comentariile sunt închise.