Top 10 obiective turistice Bran. Bonus: Locuri wow de vizitat in imprejurimi

1. Castelul lui Dracula sau Castelul Bran – e principalul obiectiv turistic din Bran, daca nu din intreaga Romanie.obiective turistice bran
2. Muzeul Bran in aer liber e un parc cu case vechi traditionale pe care trebuie sa il traversezi în timp ce te indrepti spre intrarea in Castelul Dracula.  Fiecare casuta poate fi vizitata, e un fel de minimuzeu al satului transilvanean.
3. Casa Groazei e unul din principalele obiective turistice Bran de neratat pentru amatorii de senzatii tari…romanesti. Daca nu stati bine cu inima, zic sa il omiteti. Daca sunteti fani Dracula, veti intra si mai bine in atmosfera de poveste.
4. Targul de souveniruri e perfect pentru cumparat cadouri traditionale romanesti pentru cei de acasa. O ie traditionala, un magnet cu Dracula…sigur gasiti ceva pe placul vostru.
5. Cozonac de la Mama Cozonacilor – neaparat trebuie sa il gustati. E un chiosc mic, chiar in centrul Branului, la iesire din bazarul cu suveniruri. Gasiti cozonac cu nuca, cu mac, tot felul de rulade si alte bunatati traditionale din zona.
6. Mancare traditionala la Brandeberg
E unul din cele mai bune restaurante din zona, cu loc generos de joaca exterior pentru copii. Musai de incercat gulasul, papanasii si strudelul cu mere. Au si cazare, daca sunteti interesati. Sau puteti gasi cazare in Simon sau Bran.
7. O drumetie pe Dealul Balaban printre pajistile verzi in timp ce ai o panoramă uimitoare asupra Carpatilor
Iti amintești parcul cu case vechi traditionale de la Castelul Bran? Cum ar fi sa le vezi in realitate, nu la muzeu? O poți face la doar 8 kilometri de castel in satul Simon, in drum spre Dealul Balaban. Poți ajunge acolo fie cu mașina pe un traseu forestier, fie pe jos. Vă recomand a doua opțiune pentru a vă bucura de o plimbare de 45 de minute prin padure… Aer proaspat în mijlocul naturii… O placere!
Drumul intortocheat va va conduce spre un platou cu privelisti uimitoare ale Muntilor Carpati de jur imprejur. Veti admira Bucegii, Piatra Craiului, Postavarul și Magura Codlei care inconjoară acest loc magnific. Pasunile verzi cu cateva case vechi traditionale va vor incanta ochii si sufletul.
8. Manastirea Simon – o bijuterie ascunsă în mijlocul Carpaților
Daca ati ajuns pana aici, nu ratati o mănăstire mică, varuita in alb si cu acoperis de sindrila neagra, cu mușcate roșii – Manastirea Simon. Necunoscuta de multi, aceasta este o oaza de liniste. A fost construita în 2006 ca schit, iar ulterior transformata in manastire. . Clădirea este vopsita in alb, ceea ce o face să se integreze perfect in tabloul cu varfurile inzapezite ale Carpatilor din fundal.  Este o oază de liniste cu o vedere de vis spre  zumzaitorul Bran cu al lui Castelul Dracula.
9. O plimbare cu bicicleta pe dealurile din jur este o alta varianta de a descoperi o zona mai putin turistica decat cea din Bran
10. Rasnov – Cetatea Rasnovului si Parcul Dino sunt de neratat daca aveti copii.
11. Brasovul este aproape de Bran si perfect pentru o vizita de o zi. Aveti foarte multe obiective turistice si locuri de vizitat in Brasov ca sa justifice un drum pana la el.Bran locuri de vizitat in imprejurimi
12. Sinaia
Daca sunteti amatori de castele, nu ratati nici Castelul Peles din Sinaia. La fel ca si la Brasov, aveti multe obiective turistice de vizitat in Sinaia, multe trasee si activitati care sa va tina ocupati in vacanta.de vizitat langa Bran

Comentariile sunt închise.